HomeOpenstelling

Openstelling

Van 1 mei tot 1 oktober is de begraafplaats iedere vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur vrij toegankelijk voor het publiek. Er zijn gastvrouwen en gastheren aanwezig. Zij geven ook informatie maar geen rondleiding. Op de begrafplaats ligt een Informatiebrochure waarin een toelichting wordt gegeven over interessante bezienswaardigheden. 

Op de begraafplaats worden regelmatig rondleidingen gegeven. Een stadsgids van de Heemkundekring vertelt over de rijke historie van de begraafplaats en over de joden die vanaf 1740 in Oisterwijk woonden, werkten en leefden. In het metaheerhuisje wordt uitleg gegeven over de wijze van begraven en aan de hand van diverse opschriften op de grafstenen wordt verhaald over met name genoemde joodse inwoners.

Daarnaast worden er rondleidingen gegeven voor scholen, voor groepen en voor individuele deelname. Zie uitklapvenster. Een rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur.

Tijdens het bezoek aan de begraafplaats dienen mannen een hoofddeksel te dragen (keppeltje, hoed, pet, o.i.d.). Tevens vragen wij bezoekers de gedragsregels in acht te nemen.

Login