HomeNieuws

Nieuws

januari - 2024

Nieuwe informatiebrochure

Nadat begin 2022 de website is vernieuwd, een nieuw logo en een nieuwe huisstijl is geïntroduceerd, is er nu ook een nieuwe informatiebrochure verschenen. De nieuwe folder biedt bezoekers zonder rondleiding veel informatie over de Joodse Begraafplaats.

december - 2023

Plaatsing laatste grafsteen

Op donderdag 14 december jl. is de grafsteen geplaatst voor Marijke Wagenaar - van Oss op de joodse begraafplaats Oisterwijk. Marijke is begin dit jaar overleden en volgens de joodse traditie snel daarna begraven op de Joodse begraafplaats.

november - 2023

Erkenning door Brabants Heem voor o.a. behoud van Joods Erfgoed

Op zaterdag 18 november jl. heeft Kees Welmers in het Boterkerkje aan het Vrijthof in Oirschot de 2e prijs gewonnen voor “Monument op de kaart’ bij de Knippenbergprijs 2023.

oktober - 2023

Vrijwilligersdag 2023

Op woensdag 4 oktober heeft de jaarlijkse Vrijwilligersdag plaatsgevonden, om alle vrijwiliggers die zich inzetten voor de Joodse begraafplaats Oisterwijk te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid. Ditmaal waren we te gast op het streekpark Klein Oisterwijk.

september - 2023

Karel Groenland Oeuvreprijs 2023

Kees Welmers heeft als initiatiefnemer en aanjager voor zijn jarenlange inzet voor het behoud, restauratie en openstelling van de Joodse Begraafplaats Oisterwijk de Karel Groenland Oeuvreprijs 2023 ontvangen van de Stichting Oisterwijk Schijft Cultuur.

augustus - 2023

Open Monumentendag Oisterwijk 2023

De Open Monumentendag vindt dit jaar plaats op zondag 10 september. Van 11.00 uur tot 16.00 uur is de Joodse Begraafplaats Oisterwijk gratis opengesteld voor geïnteresseerden.

juni - 2023

Eeuwige rust, eeuwig onderhoud

De Joodse begraafplaats in Oisterwijk is dankzij de inzet van vele vrijwilligers goed onderhouden en toegankelijk voor geinteresseerden. Onze stichting kan dan ook rekenen op belangstelling van anderen voor inspiratie voor de Joodse begraafplaats in eigen kern.

mei - 2023

Opening seizoen 2023

Vanaf eind april is de Joodse begraafplaats in Oisterwijk weer opgesteld en vinden er rondleidingen plaats. Mocht je je handen uit de mouwen willen steken in de natuur, dan ben je als vrijwilliger ook van harte welkom!

april - 2023

Kerkenvisie Oisterwijk

Voor de duurzame instandhouding van religieus erfgoed gaat de gemeente Oisterwijk een ‘kerkenvisie’ opstellen. Hiervoor zijn medewerkers van The Missing Link onlangs rondgeleid op de Joodse begraafplaats.

1234Volgende
Login