HomeNieuwsOnthulling bank Kees Welmers

Onthulling bank Kees Welmers

Op zondag 11 december is op de Joodse begraafplaats een bank onthuld voor Kees Welmers. Dit als dank voor zijn jarenlange inzet als voorzitter van de Stichting en als initiatiefnemer voor het behoud en openstelling van dit Rijksmonument. Klik hier voor filmopname van de onthulling en hier voor de uitzending op de lokale omroep LOVO.

De Joodse begraafplaats is nog het tastbare bewijs van een aanzienlijke Joodse gemeenschap in Oisterwijk. Deze Joodse gemeenschap is - zeker na de Tweede Wereldoorlog – sterk afgenomen, waardoor ook het gebruik afnam en daarmee het verval intrad.

Kees Welmers is initiatiefnemer geweest om de Joodse begraafplaats weer onder de aandacht te brengen. Aanvankelijk door rondleidingen te geven, maar al snel door het oprichten in 2012 van een stichting die zich is gaan inzetten voor restauratie en duurzaam behoud van de begraafplaats.

Onder zijn bezielend voorzitterschap hebben vrijwilligers van de Stichting Behoud Joodse Begraafplaats Oisterwijk de  afgelopen jaren onderhoud uitgevoerd en de begraafplaats toegankelijk gemaakt voor het publiek. Via sponsors en fondsen is het rijksmonument inmiddels gerestaureerd en is de toegankelijkheid verbeterd.

Vrijwilligers en bestuursleden van de Stichting en andere belangstellende hebben na koffie en koek (van Liesbeth) naar een toespraak door Sjef van den Bijgaart, coordinator vrijwilligers, mogen luisteren als inleiding op de onthulling door Kees Welmers samen met Ilse te Boome als huidig en aanstaand voorzitter.

Login