HomeNieuwsOpening seizoen 2023

Opening seizoen 2023

Van 1 mei tot 1 oktober is de begraafplaats iedere vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur vrij toegankelijk voor het publiek. Er zijn dan gastvrouwen en gastheren aanwezig. Vanaf eind april vinden er op zondagen maandelijks rondleidingen plaats; de eerste heeft op zondag 30 april plaatsgevonden. Voor scholen en andere groepen worden op verzoek rondleidingen verzorgd.

Een gids vertelt over de rijke historie van de begraafplaats en over de joden die vanaf 1740 in Oisterwijk woonden, werkten en leefden. In het metaheerhuisje wordt uitleg gegeven over de wijze van begraven en aan de hand van diverse opschriften op de grafstenen wordt verhaald over met name genoemde joodse inwoners.

Een rondleiding duurt in principe ongeveer anderhalf uur. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar info@jb-oisterwijk.nl dan wel telefonisch contact opnemen met de coördinator Kees Welmers 06 55 15 26 75.

De Joodse begraafplaats aan de Hondsbergselaan in Oisterwijk kan jouw hulp goed gebruiken. Ligging in de bossen betekent veel onderhoud aan het monument alsook aan het groen op en buiten de begraafplaats. Een groep vrijwilligers is iedere 1e donderdag middag van de maand van 13.00 uur tot 17.00 uur vanaf april t/m november aan de slag met onderhoudswerkzaamheden.

Heeft u zin om mee te helpen aan het behoud van dit unieke stuk Oisterwijk? Of wilt u zich inzetten als gastvrouw/gastheer? Neem dan contact op met onze coördinator beheer en vrijwilligers, Sjef van den Bijgaart, via beheer@jb-oisterwijk.nl of 06 11 47 80 71.

Login