Op 4 mei jl. is tijdens de jaarlijkse dodenherdenking de digitale wandelroute app Struikelstenen officieel gelanceerd waarmee geïnteresseerden wandelend of met de fiets langs alle 23 Struikelstenen in Oisterwijk kunnen gaan.
Op 16 april 2022 bestond de Stichting Behoud Joodse Begraafplaats Oisterwijk 10 jaar! Om hierbij stil te staan en alle vrijwilligers te bedanken heeft er op die zaterdag een Vrijwilligersdag plaatsgevonden.
Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart 2022 heeft er weer een NLdoet plaatsgevonden. Op deze 2 dagen hebben vele vrijwilligers meegeholpen met onderhoudswerkzaamheden aan de joodse begraafplaats. Zowel op de begraafplaats als op het buitenterrein is hard gewerkt door de eigen vrijwilligers en door nieuwe belangstellenden.
Vanaf begin februari 2022 heeft de stichting een vernieuwde website tot haar beschikking om te kunnen communiceren met partners, vrijwilligers, sponsoren, bezoekers en andere geïnteresseerden. Ook is het logo van de stichting en begraafplaats vernieuwd.
Op 28 januari 2022 heeft tijdens herdenking van de Oisterwijkse Holocaust-slachtoffers de presentatie plaatsgevonden van het boek 'Struikelstenen in Oisterwijk'. Familieleden en nabestaanden van de joodse slachtoffers waren daarbij aanwezig.
In het najaar van 2021 is gestart met de 1e fase 'Plantplan' met als doel het bosperceel ter transformeren naar een meer gevarieerder bos. Grove den wordt daarbij vervangen door loofbomen.
Vanaf september 2021 worden aanvullende restauratie- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de omheiningsmuur en het metaheerhuisje.
Samen met onze klas hebben wij een rondleiding gehad op de Joodse begraafplaats. Momenteel zijn wij bezig met een project over de Tweede Wereldoorlog. We hebben het in de klas voornamelijk gehad over de Joodse bevolking...
Op 16 juli 2021 hebben burgemeester Hans Janssen en rabbijn Albert Ringer, geassisteerd door Sjef van den Bijgaart, voorzitter van de werkgroep struikelstenen Oisterwijk een plaquette onthult met het opschrift “Hier stond de Joodse synagoge 1811-1908”.